March 2018

Ea este Andreea, serioasa familiei noastre. Conștiincioasă și dedicată, este mereu cu un pas înaintea modei. Da, dimineața devreme este puțin morocănoasă, dar după o cafea bună își revine... cu multe glume! Manichiura și pedichiura este adevărate ei pasiune. Caută tot timpul ceva nou cu care poate să își aducă arta din ce în ce mai aproape de perfecțiune.

Bună, dragi cititori! Nu, nu am uitat că vă sunt datoare cu continuarea articolului despre istoria manichiurii, dar... am decis să schimb săptămâna aceasta puțin tonul! Uitându-mă la noua mea manichiură, mă tot gândeam, oare de ce aleg tot timpul aceeași formă pentru unghiile mele și am decis să sap mai adânc în această chestiune. Mâinile bine îngrijite sunt accesoriul suprem al fiecărei femeie elegante, indiferent de vârstă. Frumusețea mâinilor este foarte importantă: forma bine aleasă a unghiilor și o manichiură elegantă transformă orice femeie, făcând-o sigură pe sine. Forma ideală a unghiilor trebuie aleasă astfel încât să fie în armonie cu forma degetelor. Pe lângă acest aspect, forma unghiilor trebuie să fie un accent al propriei personalități.

Bună! Ne-am întors să vă spunem povestea mai departe. Oare ce s-a întâmplat și cum am ajuns de la lacuri de unghii fabricate din ceară de albine la manichiurile sofisticate din prezent. V-am făcut curioși? După cum v-am povestit acum două săptămâni, undeva prin anul 3000 î.e.n chinezii au inventat formula unui lac de unghii din mă arabică, gelatină, ceară de albine, coloranți vegetali și albuș de ou. Au zdrobit petale de orhidee și de trandafir în diferite proporții, obținând nuanțe de la roz până la roșu. Partea mai puțin plăcută a fost că aplicarea acestui ”amestec” pe unghii dura ore întregi (uneori, chiar peste noapte) pentru a obține un efect pigmentat corespunzător.

z
Contact