February 2018

February

Cristiana (încă) Bucur este stâlpul nostru de susținere, un fel de nail art professionals Wikipedia, condimentat cu un suflet minunat și un zâmbet sincer.                      Ea este cea mai eclectică dintre noi toți: este trainer in cadrul academiei, este un tehnician desăvârșit, fotograf din ce în ce mai priceput, iar cunoștințele de marketing (chiar și tehnice), sales sau management și/sau design interior îi completează CV-ul cu încă câteva rânduri bune...

De la oja simplă aplicată pe unghie, până la adevărate opere de artă pictate (și nu numai) pe unghie, manichiura și pedichiura devin rapid un “fashion statement” (declarație de modă) cu drepturi depline: trenduri proprii, manii (obsesii) și design-uri mereu schimbătoare. Ai crezut că manichiura (și în paralel pedichiura) sunt o expresie a lumii noastre postmodern-moderne? Greșești! Nu este! Este un fenomen înrădăcinat undeva în Antichitate (î.e.n).

Nude nu înseamnă plictisitor!

Te miri că te întrebăm dacă știi ce nuanță de nude ți se potrivește? Ei... Știi că nu întrebăm degeaba și cum te-am obușnuit, îți și răspundem. Unghiile nude sunt deja ca little black dress sau rujul roșu – o lege universală și nescrisă cu care nu dai greș niciodată. Oare, așa să fie? Atunci de ce avem pe piață așa multe tonuri diferite? O culoare nude poate fi extrem de sexy, chiar expresivă, dacă știi să alegi nuanța care să fie în concordanță cu culoarea pielii tale. Ce se întâmplă dacă alegi o culoare random? Riști să ca mâinile să pară palide sau “șterse”, chiar bolnăvicioase. Există multe nude-uri pe piață și în mod normal, unele îți plac, altele nu. Dar nu gustul este criteriul cel mai important să alegi culoarea potrivită, ci aspectul cromatic. Cum adică? Dacă alegi un nude care nu se potrivește pielii tale, accentuezi aspectul nefiresc al mâinilor tale, iar primul lucru care va ieși în evidență este cuticula – fie prea roșiatică, fie prea închisă, dar inestetică. Nu vrei asta, așa?

z
Contact